Recept: Špagete karbonara

Sastojci

  • 500 g tankih špageta
  • 200 g tvrdog ovčijeg sira (ili svežeg parmezana)
  • 50 g slanine
  • 2-3 jajeta
  • 1 čen belog luka
  • 2 pune kašike kisele pavlake
  • maslinovo ulje
  • jedno pakovanje neutralne pavlake za kuvanje
  • Kotanyi Italijanska mešavina (morska jodirana so, ruzmarin, majčina dušica, paprika, južnoamerički crveni biber, čubar, bosiljak, estragon)
  • dobra volja i ljubav prema kuvanju

Uputstva

  • Pastu stavite u lonac sa malo soli da se kuva.
  • Zagrejte malo maslinovog ulja u velikom tiganju.
  • Zgnječite beli luk dlanom ruke i bacite na tiganj, zajedno sa fino isečenim kockicama slanine.
  • Pustite da malo porumeni, i kada dobije divnu boju i zamiriše na Mediteran, sklonite sa strane.
  • U međuvremenu, narendajte sir i pomešajte ga sa umućenim jajima, neutralnom pavlakom i kiselom pavlakom. Sve zajedno dobro mešajte i dodajte začine.
  • Slaninu sa belim lukom dodajte u mešavinu jaja, sira i pavlake i još jednom izmešajte.
  • Kada je pasta gotova, procedite je bez ispiranja, i direktno ubacite u tiganj, pa preko prelijte umućene sastojke uz brzo mešanje i povremeno bacanje, da pasta na dnu ne bi zagorela.
  • Ovaj postupak ne bi trebao da traje duže od 30 sekundi do jednog minuta.
  • Kada je gotovo, izvadite iz tiganja, sameljite još malo mešavine začina preko paste, uz dodatak preostalog parmezana. Servirajte dok je vruće.

Vreme pripreme: 15 minuta

Vreme kuvanja: 20 minuta

Broj porcija: 4

Ocena: 5 zvezdica  ★★★★★ 15 ocena

Špagete karbonara

Špagete karbonara

 

 

 


Tagged with:
 

Comments are closed.